Creëren behind the scenes video’s echt meer buzz?

Behind the scenes video’s

Een shortcut naar meer buzzzzz bij je merk?

Zien hoe je favoriete programma gefilmd werd, of de fun die de crew beleefde bij het maken van de reclamefilm van je favoriete merk, is toch wel leuk, niet? Die acteurs die plots tastbaar worden, gewoon, herkenbaar zelfs…

Dat gevoel van affiniteit is precies wat elk bedrijf nodig heeft, want het is een emotie die actie en reactie stimuleert en daarmee jouw kijkers in een andere rol duwt, namelijk die van promotor. Zo creëer je wat men noemt “earned content”, verdiende aandacht. Betere reclame bestaat er niet!

Weinig soorten content creëren zoveel betrokkenheid bij je merk als behind the scenes video’s. Door aan het publiek de realiteit achter je merk te laten zien, creëer je een soort van intimiteit die je met andere vormen van content maar zelden zal behalen.

Behind the scenes video’s geven je bedrijf een persoonlijkheid en een vriendelijke en benaderbare, dus aantrekkelijke uitstraling. En, geloof me, er zit enorme merkwaarde in wat zich achter de schermen van jouw bedrijf afspeelt.

Voorbeelden en voordelen

Door bijvoorbeeld de mensen àchter jouw bedrijf te laten zien, en het plezier dat ze beleven aan hun werk, geef je je bedrijf een menselijk gezicht. De beste content komt dan ook altijd uit de buik van je onderneming.

Door te tonen hoe jij je grondstoffen selecteert, hoe het productie- en verpakkingsproces vervolgens verlopen, de kwaliteitscontrolesystemen enzovoort, bouw je vertrouwen op. Omdat je kijkers je zien werken, evenals de passie waarmee je dat doet, krijgen ze vertrouwen om je producten te kopen.

Op sociale media draait alles om verhalen. Door te vertellen waarom je met je bedrijf begonnen bent, waarom je die specifieke producten of diensten aanbiedt, waarom men bij jou zou moeten kopen in plaats van bij je concurrent, creëer je een emotionele band met je publiek. Mensen houden van verhalen en een behind the scenes video is de meest effectieve manier om zo’n ​​waarom-verhaal te vertellen.

Met behind the scenes teasers of trailers van evenementen, een productlancering bijvoorbeeld, creëer je verwachtingen en stimuleer je gesprekken. Steve Jobs, en bij uitbreiding Apple, was daar een meester in. Door te tonen wat er komen gaat en wie er aan de productie meewerkt, bouw je spanning op.

Last but not least, humor! Als je je publiek aan het lachen krijgt, creëer je een emotionele band en gaan ze jouw video delen. Bloopers bijvoorbeeld werken toch altijd op de lachspieren, niet? Vergeet dus niet om je publiek af en toe te laten lachen.

Nog inspiratie nodig?

 

  • Je chef-kok die het eten bereidt
  • Je verse producten die aan het groeien zijn
  • De vergaderingen met je klanten
  • Een time-lapse van een gebeurtenis, project of product waaraan je aan het werken bent
  • Een typische dag op het werk
  • Het onderhoud van je materiaal of bedrijfsgebouw
  • Het vieren van evenementen en mijlpalen

Kortom, tonen wie je bent, wat je doet, waarom en hoe je dat doet. Je publiek zal je behind the scenes video’s geweldig vinden. En als ze authentiek en creatief zijn, wij ook!

 

Alain Van Weert
Alain Van Weert

Verder lezen en kijken

Meer weten?

Start vandaag met video

Gebruik onze expertise om de juiste video voor jouw bedrijf, product of idee te bedenken.