Hoe je met een aftermovie impact kan maken

Simon Sinek zei ooit eens: “Wat je doet is vaak niet onderscheidend. De combinatie van hoe en waarom je het doet is dat wel”. Hou die gedachte bij, want ze vormt de basis van elke goede aftermovie.

aftermovie_image_placeholder

Wat is een aftermovie precies?

Je kan een aftermovie zien als een samenvatting van je evenement in video. We tonen de juiste stukken en laten de aanwezigen daarvan nagenieten. Daarnaast is een aftermovie een goeie manier om je volgende evenement te promoten.

Tijdens het evenement worden er opnames gemaakt van alles wat er gebeurt. Dat zijn interviews, mensen in gesprek, special acts, de omgeving en decoratie en dergelijke. Die beelden worden dan gemonteerd tot een video, die het gevoel en de sfeer van het evenement laat zien. Een aftermovie is vaak twee minuten lang, al kan dit naargelang het onderwerp oplopen tot een 5-tal minuten.

Een goeie aftermovie houdt het midden tussen emotie en context. Als je iets in beeld brengt, geef je het kader. Waarom kijk ik hier naar? Maar evengoed is het belangrijk ook hoogtepunten te tonen wanneer ze gebeuren. Zo krijg je authentieke reacties, en wordt je video geloofwaardiger.

Laat de magie zien, en wieg je publiek niet in slaap.

Een goed voorbeeld hiervan is de aftermovie voor het Dekmantel Festival van een paar jaar geleden. Emotie is op een muziekfestival makkelijk te vinden, context vaak wat minder.

Hoe maak ik impact?

Door de opkomst van video op verschillende sociale media, is de vraag naar een slimmer gebruik van video een stuk groter geworden.

Een hele dag opnames maken, om er vervolgens maar één video te maken is zonde van tijd en geld. Eén video heeft vaak weinig effect, zelfs wanneer je dezelfde video op verschillende kanalen gaat gebruiken.

Gebruik daarom de beelden slimmer door ze te hergebruiken:

  • Maak er korte teasers mee: je bereikt zo een publiek dat gewoon is om naar korte en krachtige video te kijken.
  • Werden er interviews afgenomen op je evenement? Maak er dan testimonials of getuigenissen mee!

Voor onze klant ‘s Graevenhof werkten we zo al heel wat event video uit. Als evenementlocatie geven zij een gezicht aan evenementen: een goede video geeft hen ook een gezicht. Wij maken video waarvan we op voorhand weten dat we deze op verschillende manieren kunnen inzetten. Sociale media, een e-mailcampagne of op evenementen zelf. De lijst is eindeloos.

Onderstaande video geeft een korte kijk in wat voor hen in 2018 deden.

Je maakt natuurlijk niet zo maar een aftermovie. Onze gouden tip: blijf volhouden, en blijf vooral geloven in je verhaal. Bij Videofy.,be maken we een event video met een verhaal, en zoeken we steeds naar de juiste context, emotie en natuurlijk ook een indrukwekkende finale.

Jimi Robaer
Jimi Robaer

Verder lezen en kijken

Meer weten?

Start vandaag met video

Gebruik onze expertise om de juiste video voor jouw bedrijf, product of idee te bedenken.