Hoe lang moet mijn video zijn?

Je wil een video die het meeste effect heeft voor je bedrijf. Kies je dan best voor een korte bondige video? Of heb je juist nood aan een langere video met meer diepgang en toelichting?

De videolengte wordt bepaald door hoe lang je doelpubliek gemotiveerd blijft om te kijken. En omdat te weten te komen moet je kijken naar je kanaal, doel, doelpubliek en type product.

sam-mcghee-281613-unsplash
Share on facebook
0
Share on linkedin
0
Share on twitter
Share on email

Welke kanaal kies je het beste?

Voor de ideale lengte van jouw video is de plaats waar je de video gaat gebruiken erg bepalend.

Komt die video op jouw website terecht? Dan is de gebruiker waarschijnlijk al geïnteresseerd in jouw product/dienst. Of komt die eerder op een social media platform terecht, waar men voor het eerst kennis maakt met jouw product? Dan zal jij je doelpubliek op een andere manier moeten bereiken.

Zelfs ieder social media platform werkt anders dan de andere. Zo plaats je op Instagram liefst een kort en bondig filmpje terwijl je op LinkedIn langer je tijd kan nemen om meer in detail te gaan.

Op wie moet jij je focussen?

Wie is jouw doelgroep precies? En welke aandachtsspanne hoort bij die doelgroep? Sommige mensen hebben behoefte aan een gedetailleerde boodschap, andere willen dan weer graag kort en bondig geïnformeerd worden.

Niet enkel het doelpubliek maar ook het effectieve doel is belangrijk om te bepalen hoe lang je video moet zijn. Gaat een bedrijfsvideo potentiële klanten kunnen aantrekken? Of kan je bestaande klanten overhalen tot een nieuwe aankoop bij een productvideo. Die vragen moet jij jezelf stellen.

Type product/dienst

Het is in alle gevallen belangrijk de boodschap zo efficiënt mogelijk over te brengen in je video. Maar het hangt onder andere af van het product/dienst, hoe bondig je dit kan doen. Het ene product/dienst zal meer tijd vragen dan het andere.

Wat is nu de ideale lengte van jouw bedrijfsvideo? Balans is het sleutelwoord in dit geval. Balans tussen je kanaal, doel, doelpubliek en type product. Hieronder enkele voorbeelden.

Wanneer deze goed aansluiten op de eigenschappen van je doelpubliek, dan heb je de ideale lengte gevonden voor jouw video

Videofy.be portfolio

Jules Destrooper – 2:00 minuten

De perfecte balans tussen kanaal, doel, doelpubliek en type product.
Jules Destrooper had nood aan videocontent om het warme gevoel, van de klassieke boterkoekjes, over te brengen op social media. Niet alleen bij de oudere generatie, maar vooral bij de nieuwe jongere generatie. Daarom werd er meer ruimte/lengte genomen om de boodschap goed over te laten komen.

Lee Jeans – 0:14 seconden

De perfecte balans tussen kanaal, doel, doelpubliek en type product.
Dit filmpje werd gebruikt in interne en externe presentaties, bij de release van het nieuwe modeseizoen. Het doelpubliek (personeel en investeerders) kregen een uitgebreide presentatie te zien, dat door korte luchtige filmpjes werd opgefleurd en bracht meer dynamiek in de presentatie.

Video staat niet stil, nu jij nog!

De afspeelknop van jouw video is een hele krachtige call-to-action, ongeacht waar deze gebruikt wordt. Bereik nieuwe klanten, verhoog je verkoop en bereik dankzij video je eigen bedrijfsdoelstellingen.

Helena Goris
Helena Goris

Verder lezen en kijken

Meer weten?

Start vandaag met video

Gebruik onze expertise om de juiste video voor jouw bedrijf, product of idee te bedenken.