Video in 2019 – Ben jij er mee bezig?

Ook dit jaar staat video weer hoog op de to-do-lijst van veel marketeers. Of dat zou toch zo moeten zijn. Hou jij in je marketingplan voor 2019 rekening met video?

videofy_video_2019

Video in 2019 is … nog meer video

Je kan er niet meer naast kijken, letterlijk. Iedereen die een beetje actief op social media is, weet dat video centraal staat. Instagram bouwde een volledig nieuwe platform (Instagram TV) waar alleen video op te kijken valt, en Facebook speelt video’s automatisch achter elkaar af (met Autoplay).

Adverteerders en marketeers hebben het moeilijk om daar een voet tussen te krijgen. Je moet ondertussen al fameus origineel uit de kast komen (en dat liefst in de eerste paar seconden) om niet meteen overgeslagen te worden. Daar komt nog eens bij dat slecht gerichte advertenties niet worden gewaardeerd.

Hoe vaak heb je zelf al te vroeg op de YouTube Skip-button gedrukt, in de hoop dat tijd zich versnelt en die zeven seconden als sneeuw voor de zon verdwijnen?

Maar ook op andere plekken van het internet ontsnap je er niet aan. Oké, YouTube blijft hier de koning te rijk, maar nieuwe platformen winnen aan populariteit, in alle leeftijdsgroepen (denk maar aan TikTok). Adverteerders blijven manieren zoeken om op het juiste moment te infiltreren in het leven van hun doelpubliek.

En wat met e-mail? Dat blijft, zoals altijd hopeloos achter met de snelle ontwikkelingen op het normale internet. Toch heeft video ook daar zijn intrede niet gemist. Video geeft een pak meer persoonlijkheid aan je bericht. Want hoewel je ze niet in je e-mailprogramma kan afspelen, zorgen ze wel voor meer verkeer naar je website.

Gepersonaliseerd en gerichter dan ooit

Marketing heeft sinds de opkomst van sociale media een veel grotere (en directe) invloed op ons leven gekregen. Marketeers gebruiken de advertentie tools van deze platformen om je directer en steeds vaker te kunnen bereiken.

Hoewel ik in dit artikel niet teveel wil uitwijden over hoe je het best een marketingcampagne opstart, is de keuze naar kanaal van groot belang als je video wilt inzetten. Op zoek naar een specifieke doelgroep? Kies dan Facebook of YouTube die specifieke en eenvoudig te beheren tools aanbieden. Zoek je het vooral in de B2B-wereld op? Dan is LinkedIn met video-advertenties geen slecht idee.

Slaag je erin om met je video(‘s) de juiste snaren te raken, dan zorg je ervoor dat je publiek een pak meer betrokken wordt bij wat jij vertelt. Spreek op het juiste moment de juiste woorden en je hebt meteen de aandacht. En hou het volgende in je achterhoofd: Video trekt de aandacht.

Wat hebben we geleerd?

  1. Video is overal, en gaat nergens naartoe. Jouw publiek kijkt meer dan ooit naar video, en het wordt een uitdaging om jouw boodschap origineel te verpakken om zo hun alsmaar schaarse aandacht te trekken.
  2. Mensen storen zich aan slechte advertenties, en advertenties waarvan ze aanvoelen dat ze niet voor hen gemaakt zijn.
  3. Gebruik de juiste platformen om jouw publiek te bereiken.

Video staat niet stil, nu jij nog!

De afspeelknop van jouw video is een hele krachtige call-to-action, ongeacht waar deze gebruikt wordt. Bereik nieuwe klanten, verhoog je verkoop en bereik dankzij video je eigen bedrijfsdoelstellingen.

 

Jimi Robaer
Jimi Robaer

Verder lezen en kijken

Meer weten?

Start vandaag met video

Gebruik onze expertise om de juiste video voor jouw bedrijf, product of idee te bedenken.