Welke video werkt voor mijn boodschap?

Video is een breed medium. Van interactieve verhalen, tot webinars tot simpele instructievideo’s: het is al lang niet meer duidelijk welke vorm nu het beste werkt voor welke boodschap.

Camera With Stand

Elke video is uniek, net als jouw boodschap. Stel jezelf daarom de volgende vragen. Zo ben je meteen goed voorbereid om met ons aan de slag te gaan.

Vraag 1: wat wil je met video bereiken?

Video werkt voor heel uiteenlopende boodschappen. Daarom kan video relatief simpel, tot (nodeloos) complex worden.

Laat je daarom leiden door volgende vraag:

Welk doel heb ik voor ogen?

Wil je graag een update geven over je bedrijf? Of moet je een complex proces beter kunnen uitleggen? Klantenbinding? Of toch liever een leuke video voor met de feestdagen?

Alles begint bij de doelstelling.

Voor Synergics bouwde we een doelgerichte brand story. We leggen hier uit hoe Synergics de IT-wereld op een andere manier bekijkt, door zich enkel te focussen op cloud.

Vraag 2: welke boodschap wil je vertellen?

Oké, het doel van je video is nu duidelijk. Maar hoe leg je die weg naar je doel af? Die weg noemen we de boodschap.

Er is geen magische formule die bepaalt of jouw boodschap werkt of niet werkt op video. Je kan je boodschap wel toetsen met een paar controlevragen.

  • Vertrek ik vanuit feiten of vanuit een (waargebeurd) verhaal?
  • Kan ik beelden bij mijn boodschap associëren ?
  • Wie laat ik de boodschap vertellen?

Video is een visueel medium. Je gebruikt videomakers (als Videofy.be) om je te helpen je boodschap te vertalen naar video. Wij stellen de juiste vragen om zo terug naar de essentie te komen. En da’s vaak het moeilijkste.

Vraag 3: hoe wil je jouw publiek bereiken?

Je kijkers, wie zijn dat? Het publiek zijn diegene voor wie de boodschap is bedoeld. De keuze naar type video stem je daar op af.

Een eerste gedachte van veel mensen is: we plaatsen de video op YouTube en dan komen de kijkers er vanzelf op af, toch? Nóg beter is om video in te zetten met voldoende context. Je zou toch ook niet elk uur een trein inzetten wanneer er maar één passagier per keer meegaat?

Geef de video context en plaats deze dan ook op je eigen website, een landingspagina of in een e-mailcampagne. Hou wel in gedachten dat niet ieder type video op ieder kanaal evengoed werkt.

Samengevat

Er is veel video. Misschien zelf té veel video. Stem daarom je video af op zowel de boodschap als op de ontvanger. Zo heb je de meeste kans dat je publiek effectief naar je video kijkt en geboeid blijft.

Stel jezelf dezelfde vragen bij élke nieuwe video. Soms lijkt het overduidelijk voor welk type video je moet kiezen, maar dat is zeker niet altijd het geval.

Onthoud dit: de belangrijkste drijfveer van video is je doelstelling. Weten wat je wil bereiken.

Laat je inspireren

Een korte en simpele uitleg? Gebruik dan een pitch video. Of presenteer je nieuw product, en laat zien waarom het zo goed werkt.

Een specifieke boodschap of uitgebreidere uitleg? Je video wordt zo langer, dus het wordt een uitdaging om je kijker bij de les te houden. Webinars zijn vaak een goed idee bij grote brokken informatie. Of deel je video’s simpelweg op in meerdere delen (en maak er een reeks van).

Gebruik onze kennis!

Waarom werken met Videofy.be? Omdat we weten dat een goed geproduceerde video de aandacht trekt. Samen leren we wat werkt voor jouw boodschap werkt en leveren we een boeiende en interessante video op.

Jimi Robaer
Jimi Robaer

Verder lezen en kijken

Meer weten?

Start vandaag met video

Gebruik onze expertise om de juiste video voor jouw bedrijf, product of idee te bedenken.