Waarom Facebook Live?

Jimi Robaer

Jimi Robaer

Bedrijven zijn constant op zoek naar leuke, snelle en efficiënte manieren om hun bedrijf in the picture te zetten. Waarom denk jij dan niet aan Facebook Live?

Het is ideaal voor behind-the-scenes op jouw bedrijfsevenement, extra aandacht voor jouw speciale bedrijfsmededeling of een platform waar je alle veelgestelde vragen kan beantwoorden!

Daarom vijf redenen om te kiezen voor Facebook Live om jouw evenement live te tonen:

  1. Facebook Live is snel en efficiënt. Jouw boodschap die ‘hot topic is’ wordt meteen doorgegeven. Beantwoord live alle vragen van je publiek, die een snelle communicatie nodig hebben.
  2. Live video creëert meer verkeer naar je andere kanalen of producten, zoals je website of je Facebookpagina zelf. Dat zorgt voor meer betrokkenheid en naamsbekendheid bij jouw doelpubliek.
  3. Het is een unieke kans om het enthousiasme van je event door te trekken. Zo kan je zelfs de mensen bereiken die niet op je event aanwezig waren of geef je exclusieve behind-the-scenes beelden voor diegene die geen genoeg van kunnen krijgen.
  4. Je bereikt jouw specifieke doelgroep zonder veel moeite! Stel heel gemakkelijk alle belangrijke gegevens in van leeftijd tot locatie, zo krijg je het gewenste doelpubliek dat naar jouw Facebook Live video kijkt.
  5. Facebook Live is veelal onbewerkte content. Dat zorgt voor spontane en persoonlijke conversaties voor jouw klanten. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen script nodig hebt voor je er aan begint. Maar wel: Wees jezelf, want persoonlijkheid is de sleutel!

Wil je heel graag een Facebook Live organiseren voor jouw idee? No worries! Want Facebook Live heb je geen speciale software of hardware nodig. Voorzie enkel een goede internetverbinding en een goed onderwerp.

Geen zin om er zelf aan te beginnen?  Dan helpt Videofy jou graag met het opzetten van Facebook Live, met de planning en scripting van jouw boodschap en het zoeken naar de juiste videostijl.