Hoera, jouw video is klaar! Wat nu?

Je hebt de laatste versie van je video ontvangen en je kan niet meer wachten om jouw boodschap rond te sturen. Maar hoe begin je hieraan?

WEB-Thumbnail

Het gebruik van video om je boodschap te verspreiden blijft in 2019 exponentieel groeien. Wanneer je vandaag door je social media scrolt, dan kom je veel, heel veel video tegen; van de zoveelste video over schattige huisdieren tot een reclamevideo voor de dodelijke mannengriep van bol.com.

Wist je dat maar liefst 10 miljoen Belgen dagelijks mobiel en online bezig zijn? Volgens het onderzoek van Cisco “zal in 2020 80 procent van al het internetverkeer uit video bestaan. In 2014 was dat slechts 64 procent”. Wat we hieruit kunnen leren is dat consumenten steedts liever video kijken dan advertentieteksten of blogs lezen.
 
Alles start met een grondige brainstormsessie waarbij je jouw doelgroep en doelstellingen bepaalt, zodat duidelijk wordt op welk kanaal ze actief zijn, en welke communicatiestijl en kanalen best bij hen passen. Keep in mind, je kunt en hoeft niet overal aanwezig zijn, je hebt vast de tijd niet om elk kanaal te onderhouden. De consument heeft bovendien meer verwachtingen van jouw bedrijf dan gewoon ‘aanwezig zijn’.
 
Vervolgens moet je goed nadenken over de boodschap die je wil brengen. Remember, mensen houden van verhalen en zitten niet te wachten op de zoveelste commerciële boodschap. Het verhaal achter je bedrijf, product of event vertellen, is bijgevolg altijd een goed idee. 
 

Voila, je video is klaar. Wat heb je vervolgens nodig om je video tot een viraal succes te maken? Enkele handige tips:

  • Om je kijkers te triggeren, heb je ongeveer 3 à 4 seconden de tijd. Zorg dat je hen binnen deze tijdspanne bij de keel grijpt en vergeet ook niet om je thumbnail aantrekkelijk te maken ( het stilstaande beeld dat mensen van je video te zien krijgen in hun nieuwsoverzicht).
  • Vergeet ook je ondertitels niet want in 72% van de gevallen wordt je video wellicht vanop een smartphone bekeken, bij voorkeur in het nieuwsoverzicht zelf en meestal zonder geluid.
  • Breng toegevoegde waarde, maar irriteer niet. Focus 20% van je boodschap op promotie en 80% op de problemen van je doelgroep.
  • De ideale lengte van je video bedraagt ongeveer 60 seconden. Dit komt overeen met een script van ongeveer 175 woorden.
  • Most important, don’t forget to have fun with your video!

Aan de slag!

Hebben de tips je verder geholpen of zie je nog steeds door het bos de bomen niet? Laat het ons gerust weten, we maken graag tijd voor een gratis brainstormsessie.

Joep Strik
Joep Strik

Verder lezen en kijken

Meer weten?

Start vandaag met video

Gebruik onze expertise om de juiste video voor jouw bedrijf, product of idee te bedenken.